Program

Sett av dagene 8. - 9. mars for KLP Kommunekonferansen 2018. Tradisjonen tro vil den avvikles på Scandic Nidelven hotell i Trondheim. Husk åpent hus hos KLP Banken i Beddingen 8, onsdag 7. mars klokken 19:00.

KL. 10.00: Åpning

Sverre Thornes, konsernsjef i KLP
 

Monica Mæland, kommunal- og moderniseringsminister, H

Omstilling og innovasjon gir gode kommuner

Claudia Olsson, administrerende direktør og gründer av Exponential AB og Decoding X 

Muligheter i det digitale samfunnet

Claudia Olsson har blitt utnevnt til Young Global Leader av World Economic Forum og en av Europas 40 fremste ledere under 40 år. Hun er ingeniør, entreprenør og økonom, i tillegg til å være første svenske deltaker og Associate Faculty ved fremtidsuniversitetet Singularity Graduate Studies Program på NASA Ames i Silicon Valley. Claudia Olsson har også forfattet Sverige 2030 Scenariot på oppdrag for Digitaliseringskommissionen i Sverige og har skrevet en av de første omfattende rapportertene om Blockchain i Norden. Hennes entusiastiske foredrag gir overraskende innsikt og inspirasjon – for å forstå samfunnsutviklingen.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør, Microsoft Norge.

Sigrun Wiggen Prestbakmo, ordfører i Salangen kommune.

Teknologi som vil endre kommune-Norge
Norske kommuner skal tilby flere hundre tjenester til innbyggerne sine: Barnehage, skole, legehjelp og sykehjem er noen av dem. Kravene til hva kommunene skal tilby innbyggerne øker, og i fremtiden vil det være færre som jobber og finansierer tjenestene, mens flere eldre vil trenge mer hjelp. Heldigvis har teknologi allerede erstattet mye rutinemessig arbeid. Tid og penger har blitt frigjort til andre viktige oppgaver. Hvilke teknologier vil endre norske kommuner mest og hvilke muligheter finnes? I dette foredraget får du vite hvordan Salangen kommune ruster seg for å møte de teknologiske endringene.

Nicolay Moulin, Vice President  Digitale Governance  i Every

Har GDPR en sjel?

Det er mye snakk om de kostbare konsekvensene av EUs nye personvernlovgivning. Men hva er det EU egentlig vil oppnå? Det handler om møtet mellom mennesket og teknologi.

Nicolay Moulin er en av landets ledende eksperter på GDPR og har et brennende engasjement for de nye mulighetene lovgivningen gir.

KL. 13.00- 14.00: Lunsj
KL. 14.00: Del 2

Siv Jensen, finansminister, FrP

Et bærekraftig velferdssamfunn i fremtiden

Arild Grande, stortingsrepresentant, Ap

Fremtidens arbeidsliv- hvor skal vi?

Arbeidslivspolitikken er pekt ut som et satsingsområde for å løfte Arbeiderpartiet etter nedturen i høstens valg. Stortingsrepresentant Arild Grande leder det nye utvalget "Arbeidstakerne i det nye arbeidslivet". Han mener lokalpolitikere har ansvar for å sikre et anstendig arbeidsliv.  Hvilke satsinger og endringer vil Ap gå inn for? Hvilke konsekvenser vil det ha for arbeidstakerne i, og styringen av, norske kommuner og fylkeskommuner?

Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttet

Når guttene faller utenfor. Hvordan skal vi knekke kjønnskoden? 
Camilla Stoltenberg er lege, forsker og direktør for Folkehelseinstituttet. Hun leder utvalget regjeringen har satt ned for å få mer kunnskap om hvorfor kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner oppstår, og hva som er effektive tiltak. I dette foredraget gir Stoltenberg viktig innsikt i hvordan guttene er overrepresentert når det gjelder spesialundervisning og frafall i videregående opplæring. Hvilke konsekvenser har disse kjønnsforskjellene for deltakelse i høyere utdanning? Og hva kan vi gjøre med det?

Guro Heggholmen

De små tingene

Guro er en 11 år gammel jente fra Askøy som er spesielt engasjert i likestilling. Dette engasjementet har blandt annet fått endret en Markus og Martinus-video og hun har holdt TEDx-foredrag på engelsk. En imponerende jente det er verdt å lytte til.

KL. 16.30: En matbit på vei ut
KL. 18.00-18.30: Konsert i Nidarosdomen

Tradisjonen tro er det orgelkonsert i Nidarosdomen. I år er vi heldige og har fått med oss mezzosopran Nina Sætherhaug. Dette blir en opplevelse!

KL. 20.00: Konferansemiddagen med Marit Larsen i trio.

 

 

KL. 09.00

Kjetil Århus, direktør for innovasjonsavdelingen i Bergen kommune

Slik laget de Norges første kommunale robot

Kommunal sektor trenger 50.000 flere ansatte de neste årene. Foregangskommunen Bergen har tatt dette innover seg og utviklet roboten Digifrid, som skal ta seg av saksbehandlingsoppgaver. Digifrid jobber allerede på flere fagområder og har oppgaver som tilsvarer mange årsverk. Nå skal roboten hospitere i nabokommunene som en del av et spennende felles regionalt digitaliseringssamarbeid.  Hør Kjetil Århus` historie om hvordan de har jobbet med digitalisering i Bergen kommune med et regionalt og nasjonalt perspektiv.

Elin M. Fjeldbraaten og Elin L. Østerberg, Sørlandet Sykehuset HF 

Sykefravær – Får vi gjort noe med det?

Hvilken betydning har ledelse for sykefravær? Og hvilke tiltak er det som fungerer for å øke nærværet? Elin M. Fjeldbraaten har forsket på kjønn, arbeidsforhold, ledelse og sykefravær gjennom prosjektet «Sykefravær – får vi gjort noe med det?». I dette foredraget deler hun funnene, sammen med enhetsleder Elin L. Østerberg, som fikk snudd sykefraværet med metodene som ble brukt i prosjektet.

Kari Lossius, fagdirektør ved Stiftelsen Bergensklinikkene

Hvorfor i all verden sier han dette da? Om mentalisering og ledelse.

Kari Lossius er psykolog og forsker og leder. Hun har lang erfaring med å bruke mentalisering som terapiform innen rusfeltet, og som leder av en stor kunnskapsbedrift. I dette foredraget snakker hun om betydningen av å forstå mentalisering. Og hvordan ledere i enda større grad enn folk flest må ta andres perspektiv for å få til resultater.

Frank Jullum, sjeføkonom, Danske Bank

Mørke eller lyse skyer i horisonten for norsk økonomi?

Hva er de store vekstmotorene nå- og er det fortsatt grunn til optimisme? Frank Jullum, sjeføkonom i Danske Bank, gir sin engasjerende analyse av den norske økonomien i 2018 og årene som kommer.

Fredrik Gulowsen, NYBY

Fra velferdsstat til velferdssamfunn

Fredrik Gulowsen, med bakgrunn fra start-ups som Zwipe, Filmgrail og Kolonial.no, kommer for å fortelle om NYBY. Sammen med en rekke norske kommuner, ideelle, frivillige og private aktører utvikler NYBY nå en digital plattform. Teknologien muliggjør morgendagens velferdssamfunn med selvorganiserende team, mobilisering av flere ressurser og sømløst samarbeid på tvers av offentlig, privat og frivillig sektor.

Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Dagens Næringsliv

Visjon 2018 Om visjoner, slagord og purpose why

Kjetil B. Alstadheim har vunnet den store journalistprisen og kan punktere ballonger som ingen annen i norsk presse.

KL. 13.00-14.00: Lunsj

Vel hjem!